vineri, 16 septembrie 2011

Plante care purifica aerul

Iată care sunt cele 10 plante minune care pot fi o armă împotriva poluării:

1. Iedera este de departe cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de ţigară.2. Cactusul absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. De aceea se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice, Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.


3. Anthuriumul elimină amoniacul care se adună în încăperi, mai ales în bucătării.


4. Dracena acţionează împotriva compuşilor organici volatili (acetonă, etanol, benzen) eliminaţi de diferite spume folosite la fabricarea mobilei şi de picturi.


5. Crassula (arborele de jad) se spune că adună energiile negative din camere. Aşa că, dacă ştii că eşti o persoană agitată, nervoasă sau supărat, pune-ţi o Crassula în cameră şi sigur te vei linişti.


6. Crizantemele sunt bune de pus într-o cameră unde tocmai ai vopsit ceva fiindcă absoarbe vaporii.


7. Palmierul Doamnei se potriveşte de minune în bucătărie, fiindcă absoarce amoniacul prezent în produsele de curăţat vasele

8. Filodendronul degajă o cantitate mare de vapori de apă şi umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută în încăperile în care se află sobe.

9. Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară. Nu este o plantă pretenţioasă.


10. Ficusul. Deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi ştiu însă că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida "ascunsă" în tapet, mobilă sau zugrăveală. Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi.


4 comentarii:

 1. uuufff,in loc sa ma linistesc cu ce-am citit mai tare m-am speriat gandindu-ma in ce hal traim,vai de viata noastra...!!!Pai daca m-as gandi prea des,sau daca as avea timp sa ma gandesc mai des la toate uriciunile ce ne-nconjoara m-as imbolnavi si mai rau...Ei dar sa nu fiu "nehetra"ca-s si fffff multe lucruri absolut fabuloase asa ca...eeee frumoasa viata,nu?!

  RăspundețiȘtergere
 2. interesant! nu stiam toate astea, decat in mica masura.

  RăspundețiȘtergere
 3. si despre soc stiam ca absoarbe toate toxinele din aer, de aceea nu se culege niciodata soc pentru socata de la marginea drumului.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Mama e frumoasa viata! Da! :D

  @Loredana, orice planta absoarbe toxine in cantitate mai mare sau mai mica si orice planta cu efecte curative trebuie culeasa din zone nepoluate. Oricum corpul nostru este adaptat la multe dintre lucrurile rele din aer. Sunt sigura ca daca am aduce un om de prin anii 1600 nu ar putea respira prea bine nici macar intr-un orasel mic. Nu ma mai gandesc la Bucuresti sau un oras mare. :D

  RăspundețiȘtergere