luni, 13 februarie 2012

Suntem bine

De cand cu iarna aceasta grea si cu reportajele de la televizor toata lumea isi face griji pentru noi, avand in vedere ca stam in Delta. Noi suntem bine. Norocul nostru este ca aici se poate ajunge si pe uscat. Situatia mai grea este pentru cei care locuiesc mai la vale si singura legatura cu Tulcea este pe apa. Dunarea este inghetata. Sotul meu imi povestea ca in unele locuri se poate trece pe gheata dintr-un mal in altul. In fiecare zi si noaptea trec impingatoarele care sparg gheata, dar in urma lor sloiurile se lipesc la loc si Dunarea se blocheaza din nou. Vaporul care inainte circula zi de zi acum nu mai vine si din acest motiv nici posta nu functioneaza. Aprovizionarea la magazinele din sat se face cu masina, asa cum se facea si inainte. Cand a fost zapada mai multa venea masina pana la Nufaru, trecea cu bacul si de acolo prelua marfa sotul meu deoarece avem masina de teren si facea mai bine fata decat dubita patronului de la magazin. Nu am ramas fara paine sau alte alimente. Noi oricum pentru orice eventualitate ne-am facut provizii de faina, drojdie si alte lucruri mai importante ca in cazul in care nu am mai fi aprovizionati sa putem face fata, dar inca nu a fost cazul.
Cu apa este un pic mai greu. Noi avem hidrofor deoarece primarul nu a fost in stare sa dea drumul la apa curenta desi tevile si tot ce ii trebuie ca sa o faca sunt montate si gata de functionare. Asta este alta poveste si oricum ii lunga. Ideea este ca dl. primar e varza. Pentru ca apa este inghetata e mai greu sa tragem apa din Dunare asa ca suntem nevoiti sa facem economie. Cea pentru baut nu reprezinta o problema deoarece noi folosim doar apa imbuteliata.
Mai ingrijorati suntem gandindu-ne la primavara, cand toata zapada aceasta se va topi de peste tot si mai mult ca sigur vor fi inundatii. Daca se va incalzi mai intai in zona noastra si canalele se vor dezgheta apa va avea unde se duce si nu va fi o problema. Daca va fi invers vom avea un pic de furca cu apa ce va veni mai din nord de noi. Vom vedea atunci ce va fi. Deocamdata suntem bine.
Va pup!

3 comentarii: