duminică, 8 aprilie 2012

Floriile

Evanghelia din Duminica Floriilor

"Inainte de Pasti cu sase zile, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar, pe care il inviase din morti. Si I-au facut acolo cina si Marta slujea. Iar Lazar era unul dintre cei ce sedeau cu El la masa. Deci Maria, luand o litra cu mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Iisus si le-a sters cu parul capului ei, iar casa s-a umplut de mireasma mirului. Dar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea sa-L vanda, a zis: Pentru ce nu s-a vandut mirul acesta cu trei sute de dinari si sa-i fi dat saracilor? Insa el a zis aceasta nu pentru ca ii era grija de saraci, ci pentru ca era fur si, avand punga, lua din ce se punea in ea. A zis, deci, Iisus: Las-o, ca pentru ziua ingroparii Mele l-a pastrat. Ca pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu ma aveti totdeauna. Deci multime mare de iudei au aflat ca este acolo si au venit nu numai pentru Iisus, ci sa vada si pe Lazar, pe care-l inviase din morti. Si s-au sfatuit arhiereii ca si pe Lazar sa-l omoare, caci, din pricina lui, multi dintre iudei mergeau si credeau in Iisus. A doua zi, multimea cea mare, care se adunase la sarbatoare, auzind ca Iisus vine in Ierusalim, a luat ramuri de finic si a iesit intru intampinarea Lui si striga: Osana! Binecuvantat este Cel ce vine in numele Domnului, Imparatul lui Israel! Si Iisus, gasind un asin tanar, a sezut pe el, precum este scris: "Nu te teme, fiica Sionului! Iata, Imparatul tau vine sezand pe manzul asinei". Acestea nu le-au inteles ucenicii Lui la inceput, dar, cand S-a preaslavit Iisus, atunci si-au adus aminte ca acestea erau scrise pentru Dansul si ca ei I le-au facut Lui. Asadar, dadea marturie multimea care era cu El cand l-a strigat pe Lazar din mormant si l-a inviat din morti. De aceea L-a si intampinat multimea, pentru ca auzise ca El a facut minunea aceasta." (Ioan 12, 1-18)
SURSA

Noi ,în afara semnificaţiilor şi sărbătoririi religioase, avem obiceiul de a-i sărbători pe toţi cei care poartă nume de floare. Aşadar vreau să spun un călduros LA MULŢI ANI! tuturor celor care poartă un astfel de nume. În primul rând mă gândesc la soacra mea pe care o cheamă şi Margareta şi la o prietenă pe care o cheamă Violeta.
La mulţi ani!
Să aveţi parte de o zi cât mai frumoasă şi plină de soare!
Se zice că aşa cum este vremea de Florii tot aşa va fi şi în zilele de Paşte. La noi deocamdata este sore şi foarte plăcut, deşi ieri a plouat.
Vă pup!

2 comentarii:

  1. O Săptămână sfântă şi binecuvântată, cu pace şi bucurii!
    Numai bine tuturor! :-)

    RăspundețiȘtergere