miercuri, 18 aprilie 2012

Pastele

Am muncit pe rupte... l-am aşteptat... a venit... a trecut... şi acum ne revenim şi trecem la treburile obişnuite.
Până la urmă au venit şi musafirii noştri de la Iaşi. Ne-am simţit foarte bine împreună.
Vremea nu a fost perfectă, dar asta nu ne-a împiedicat să mergem cu barca în baltă să sărbătorim cum ne-am obişnuit în fiecare an, aşa că am pornit la drum.

Adi a descoperit un loc fascinant şi foarte izolat. Aveai impresia că eşti în junglă şi nu mai ieşi de acolo.
În prima zi de Paşte am făcut grătar. Când am ajuns deja focul era în toi şi celelalte femei se apucaseră de treabă.

Andrei a fost foarte fericit când a văzut că mai erau două fetiţe cu care se putea juca. Chiar dacă s-a făcut ca un purcel, l-am lăsat să profite din plin de prima noastră ieşire din acest an. Vă daţi seama că seara a picat terminat şi a dormit nemişcat.

Nu ne-am îndurat să plecăm prea repede acasă, dar până la urmă a trebuit să o facem. Musafirii noştri au adus cu ei o barcă gonflabilă şi şi-au dorit foarte tare să o probeze. Andrei i-a supravegheat în permanenţă ca nu cumva să îi scape ceva. Nu ştiu de ce, dar toţi copiii de aici sunt înnebuniţi să arunce pietre în apă. De fiecare dată când iese pe poartă Diiuţu culege câte o piatră de pe drum.

Şi mie, dar şi Vioricăi, prietena noastră care a venit de la Iaşi ne-a plăcut mult mai mult a doua zi de Paşte. În primul rând a fost mai cald decât în prima zi şi a fost mai puţină lume. Eu mă simt mai în elementul meu în cerc restrâns.

Am făcut ciorbă de miel cu jântuit...parcă aşa îi zice (este zer mai gras de oaie), cu smântână de oaie şi cu multă verdeaţă. Doar soţul meu şi soţul Vioricăi, Ovidiu mâncau aşa ceva..Ne-am luat şi cu nişte piept de pui şi costiţe de porc ca să nu rămânem flămânzi. De poftă am pus şi câteva scrumbiuţe la grătar căci Viorica cu Ovidiu nu au mâncat aşa ceva niciodată. Vioricăi nu îi place peştele şi acum că este însărcinată cu atât mai puţin, mai ales că scrumbia are un miros foarte puternic.

Ovidiu se lăuda că va face el ciorba de miel şi am zis că am dat lovitura, adică vom sta cu burta la soare în timp ce băieţii muncesc. Da' de unde? Ideea era ca noi să facem totul şi la final el să adauge smântâna şi zerul acela, concluzia fiind că el a făcut ciorba. :D Am făcut o grămadă de glume pe tema asta. Oricum a fost distractiv pentru că nici nu se compară gătitul în natură cu cel care trebuie să îl fac zilnic.

Când am ajuns acolo era aşa de mult soare că ne-am dezbrăcat la tricou. I-am dat telefon şi mamei să îi zic asta. În scurtă vreme au apărut norii aşa că băieţii au pregătit pentru orice eventualitate un fel de cort. Noi fetle uşor, uşor am început să ne îmbrăcăm la loc cu hainele pe care iniţial le-am zvârlit cât colo. Fotografia asta îmi place mult. Ai impresia că Andrei pluteşte, nu-i aşa?

Musafirii noştri au venit şi cu căţeluşa lor. Este superbă şi îmi este foarte dragă deoarece este foarte cuminte, blândă şi curată. Şi-a găsit locul unde să doarmă... în cenuşă precum Cenuşăreasa. E aşa de frumoasă!

Dacă aţi reuşit să ajungeţi până aici înseamnă că aţi avut ceva răbdare, căci deşi nu mi-am propus am făcut o postare cam lungă. Vă mulţumesc!
Dacă vă doriţi să vedeţi  câteva poze şi cu peisajul din Deltă vă invit pe celălalt blog al meu, la Partizani.
Vă pup!

6 comentarii:

 1. Ce lungă? Pentru ăia de-au stat în ziua de Paște în casă, că așa e regula casei, Paștele se face acasă în familie (eu mă chinui de mult să schimb regula asta), postarea a fost prea scurtă. Mă bucur că v-ați distrat și că ați fost înconjurați de prieteni. Acuma mă duc să văd mai multe poze :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce nu schimbi regula? Tot în familie, dar în deplasare. La noi nu-i Paşte dacă nu reuşim să facem primul grătar din an în baltă. Ti pupişim!

   Ștergere
 2. Fffffooooaaaarte frumos,minunat!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ati avut un Paste plin , din cate imi dau eu seama....cu muuulta distractie! Excelent! :D

   Ștergere
  2. A fost nesperat de frumos şi distractiv.

   Ștergere