marți, 29 mai 2012

Ne-am întors...

...încă de sâmbătă, dar înainte să postez ceva pe blog am vrut să îmi fac ordine în casă, în minte şi în suflet.
Am fost extrem de nerăbdători să ajungem acasă. Mi-a fost dor de absolut tot şi mi-a lipsit enorm blogul şi lucru de mână. Mi-am luat eu ceva de lucrat acolo, dar nu am reuşit să fac nimic.
Am trecut cu bine peste toate. Soacra se simte bine...atât cât se poate simţi cineva cu o operaţie atât de grea. Cred că cel mai greu îi este că trebuie să nu facă mai nimic, iar ea este o femeie foarte activă.
Pe lângă grijile şi treburile ce le aveam de făcut acolo, am reuşit şi să ne relaxăm un pic. Am mai ieşit din când, în când prin oraş, am fost în tot felul de vizite căci toată lumea îşi dorea să ne vadă şi de vreo două ori am fost în afara Iaşului la nişte prieteni.
Încă o data ne-am demonstrat foarte clar că oraşul nu este un loc prielnic pentru noi şi ni s-a părut că am petrecut acolo o eternitate. Nu are rost să intru în detalii, dar comportamentul oamenilor ne-a dezamăgit, întristat şi uneori ne-a enervat.
Andrei s-a simţit foarte bine pentru că majoritatea timpului l-a petrecut cu bunul şi toate dorinţele îi erau îndeplinite. A venit acasă cu bicicletă, trotinetă, skateboard şi lista continuă mult cu o grămadă de prostioare. La parterul blocului soacrei mele este un magazin pentru copii. Pe bunul Diiuţu îl invita în fiecare zi să meargă la magazinul portocaliu (asta este culoarea magazinului). Prima dată avea în minte foarte clar ce îşi doreşte, dar după aceea când îl întreba socru ce mai vrea de acolo îi răspundea că va vedea el ce îşi ia. Cert este că nu pleca vreodată cu mâna goală. :))
Mi-a zis copilu' că pe mine nu mă iubeşte şi că doar pe tata îl iubeşte şi îl place. I-am explicat că eu îl iubesc oricum şi că mi-ar plăcea să mă iubească şi pe mine măcar un pic, dar asta e... Cu sentimentele nu te pui. :) Într-o seară vine la mine precum o mâţă şi începe să mi se gudure.
- Mami, te iubesc foarte mult! Eşti mămica mea şi te plac. Te iubesc şi pe tine, şi pe tata.
Mă uitam la el şi aşteptam să văd scopul linguşelii. După ce mi-a tot cântat cât de tare mă iubeşte foarte rapid îmi zice:
-Mama, îmi faci baie plină? :))) Adică baie în cadă. La Partizani avem doar duş şi vă daţi seama ce plăcere este pentru el să îi fac baie în cadă.
Cum să îl cred eu că nu mă iubeşte când mă pupă cu atâta drag? Cum să cred eu aşa ceva când a fost foarte dezamăgit în parc că nu avea voie să rupă o floricică pentru a mi-o dărui? Cum vede o floricică cât de mică vine cu ea la mine foarte încântat. Pentru că i-am zis că nu îmi poate rupe florile din grădină ca să mi le dăruiască urmăreşte fiecare buruiană din curte şi cum a făcut vreuna o floare a şi venit mândru la mine cu ea.
Aştept să mi se trezească ştrengarul să mă pot apuca de treabă. Poate reuşesc astăzi să fotografiez ce am făcut înainte de a pleca, deşi nu ştiu dacă voi reuşi pentru că este foarte înnorat şi nu ies pozele bine. Doamne cât mai plouă! Ieri parcă s-a rupt cerul în două. Trebuia să mergem astăzi să îi facem lui Andrei vaccinul, dar vom amâna căci nu avem pe unde merge din cauza ploii. Acum înainte de alegeri s-au hotărât ăştia cicăse să repare drumul. Îngraşă un pic porcul înainte de Ajun.
Ce mult mă bucur că m-am întors!!!
Vă pup!

8 comentarii:

 1. bine ai revenit! ma bucur ca lucrurile s-au rezolvat cat de cat.

  RăspundețiȘtergere
 2. ...Bine ai revenit draga Catrinel...ce ma bucur ca s-au rezolvat toate...Spor la lucrurile minunate pe care le faci...

  RăspundețiȘtergere
 3. bine ai revenit acasa. Asteptam postarile tale. Ma bucur ca totul e de bine.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bucur ca, una peste alta, ati avut o calatorie spornica si ca v-ati intors acasa.
  Si ne bucuram si pentru Andrei ca a stiut sa-l pacaleasca pe bunicul sa-i indelineasca toate dorintele; desi, stim ca bunicii nu sunt chiar foarte greu de pacalit :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Per total călătoria nu a fost chiar rea, dar ne era dor de casă.
   S-a cam lăsat bunul păcălit... şi când a vrut să nu se mai lase aşa uşor Andrei şi-a întărit artileria şi tot a reuşit să facă ce vrea. Doar un singur nepot au aşa că... Acum eu am de pilit şi micşorat corniţe, dar nu-i bai :D

   Ștergere