marți, 26 martie 2013

Iarnă! Du-te! Te rog io!

       Iarna aceasta nu am dat săniuţa jos din pod. Când a fost un pic de zăpadă Andrei a fost răcit şi nu a ieşit pe afară. Zăpada a stat o zi, două şi apoi s-a topit. Astăzi ningea cu fulgi mari la un moment dat şi mi-am zis că ar fi culmea să dau sania jos la sfârşitul lui martie. După ce primăvara ne-a pcăclit cu zile însorite şi ciripit de păsărele iarna s-a întors.
       Mi-aduc aminte că am mai trăit asta o dată. Locuiam la Sf.Gheorghe şi era perioada când soseau rândunelele. În loc să se ducă la cuiburile lor îmi aduc aminte că s-au strâns la Poştă şi se adunaseră unele în altele precum pinguinii pe pervazurile ferestrelor. Erau o groază şi tuturor ne era milă de ele cum se chinuiau să se încălzească.
       Înfiorător este vântul puternic care face totul să scârţâie şi să şuiere. Dunărea arată de parcă ar fierbe. Acum doar atât sper: să se termine brusc cu nebunia aceasta de vreme şi vara să fie una luuuuungă.
        Tot frigul ăsta îmi crează o stare tare aiurea şi cel mai rău este că e frig tare în şcoală. Ajung acasă şi nu îmi mai arde de aproape nimic. Apropo de şcoală iată aici un articol cu una din MULTELE probleme de la noi: ineficient-si-aberant-patru-ore-de-matematica-vinerea-la-scoala-partizani. Din păcate nu este singura problemă de la noi.

2 comentarii:

  1. eu as fi profitat de ninsoar si sa scot sania afara, si jumatate de ora, daca ai cum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum nu a nins destul incat sa scot sania, iar atunci Andrei era cu mult prea bolnavior.

      Ștergere