vineri, 15 mai 2015

Jurnal

 Jurnalul nu poate lipsi de pe blog vineri. 
♥Afara ...
este soare. Sotul meu e in pantaloni scurti.
♥În casa ...
e curat.
♥In bucătărie ...
il asteapta pe Andrei ciorba cu perisoare facuta ieri. O va manca la pranz cand vine de la scoala, iar diseara voi face probabil o fripturica. 
♥Mă gândesc ...
din ce in ce mai des sa fac blogul privat sau chiar sa il inchid, dar nu ma indur. Am legaturi tare frumoase cu voi, iar motivul ce ma face sa ma gandesc la asta nu este chiar atat de intemeiat.
♥Mesteresc ...
Va trebui sa desfac ultimul rand de la sal pentru ca l-am incheiat clasic, asa cum stie toata lumea si nu imi place fiindca nu este elastic. Dupa ce termin de tot cu salul vreau sa ma apuc de sosete, dar parca as coase ceva si la masina...
♥Citesc ...
o carticica primita cadou.
♥Ascult ...
randunicile cum se cearta.
♥Saptamana care a trecut
nu a fost una usoara. 
♥Ieri...
a fost o zi extrem de plina.
Dimineata au plecat socrii. Dupa aceea am strans in bucataria de vara si am dus in casa ce mai era pe acolo. Chiar daca a venit caldura tot in casa gatesc, mancam... ne petrecem timpul.

Mi-am dorit de ziua lui Andrei sa fac un tort cu un blat dupa o reteta clasica, dar noua pentru mine. Soacra a venit cu un tort facut de acasa si inca unul cumparat. Ar fi fost deja prea mult  si inutil un al treilea tort, nu? Am incercat totusi ieri blatul si am facut unul, pe care nu l-am ornat, dar l-am umplut  cu crema de vanilie si cu banane. 
Blatul este superb! Mie, care nu prea imi ies astfel de lucruri, mi-a placut enorm ce am reusit sa fac de aceasta data.

Cand l-am taiat am fost si mai incantata. am folosit vreo doua oua de rata si a capatat o culoare minunata.  Da, da. Asa de galben mi-a iesit.
Am fost si mai bucuroasa cand baietii au zis ca este foarte, foarte bun. L-am lasat in frigider cateva ore si atat.
Poate voi cele care sunteti pricepute in bucatarie nu veti fi nici impresionate, nici foarte incantate de ce va spun eu. Mie pana acum mi-a fost frica (nu exagerez) sa fac lucruri dintr-acestea. Mi-era teama sa nu stric ingredientele pe degeaba si  mai ales daca nu imi iese la fel de bine ca la altii. Din aceasta cauza nu imi place sa fie cineva cu mine in bucatarie, mai ales daca stie sa gateasca. Ma fastacesc, ma grabesc, pun lucrurile aiurea, scap din mana... 

Dupa aceea am avut un brat mare, mare de leustean pe care l-am pregatit de congelat. Ciorba de peste fara leustean nu este perfecta, iar iarna e bine sa ai asa ceva in congelator. Vecina si-a tuns tufele ei imense si stia ca eu de abia il astept fiindca al nostru e cam pricajit.
 
♥Astazi ...
sunt un pic ravasita. 
Dupa amiaza Andrei va pleca la mamaie. De abia asteapta. 
♥Maine...
nu stiu ce voi face.
♥Imi plac ...
noptile senine de vara petrecute pe bancuta din curte, cu capul pe pieptul sotului meu privind miliardele de stele. 
♥Mi-ar placea sa port...
haine de vara, sandale si ghete tot timpul anului. Nu sandale si ghete in acelasi timp :)) Mi-as dori sa fie atat de cald tot anul incat sa nu am nevoie de haine de iarna, dar ghetele, cizmele imi plac asa de mult ca le-as purta fara sa fie frig. :))  
Imi doresc ...
sa am liniste si bunastare.
Daca voi reamenaja vreodata...
totul ar fi foarte diferit de cum este acum.
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:

34 de comentarii:

  1. Răspunsuri

    1. Nu merge aici ca pe FB :)) foloseste alt 3
      ♥♥♥

      Ștergere
  2. Cred ca a fost tare bun tortul facut de tine!Cu intarziere "La multi ani" lui Andrei sa fie sanatos si sa va bucurati de el!
    Eu am pe nasica mea la Nufaru - Tulcea, si cel mai bun peste prajit si ciorba de peste cu mult leustean acolo le-am mancat!Avem in plan in august cand venim in Ro sa tragem o fuga si la Nufaru!
    Un weekend fain iti doresc!
    Kisses

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim!
      Ca sa ajungi in satul in care locuiesc trebuie sa treci cu bacul la Nufaru si sa mai mergi 7 km... cam atat. :)

      Ștergere
    2. Atunci la vara daca ajungem la Nufaru te vizitez!:-)
      Pup

      Ștergere
  3. E frumos blatul tau, nici mie nu imi ies blaturile si prajiturile cum ar trebui, ma grabesc, nu-mi place sa cantaresc ingrediente, nu-s punctul eu forte, asta-i clar.
    NU renunta la blog, e frumos si eu il citesc cu placere, chiar daca nu comentez mereu, imi face mare palcare sa-l citesc. Abia astept sa pui o poza cu salul si poate pui poze si cu ce cosi la masina!
    Un week frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici al meu. cand venea vorba de pandispan imi puneam mainile in cap. De aceea sunt si atat de incantata de ce am facut. :D
      Ma bucur sa aud acest lucru... Am avut asa un moment de slabiciune....
      Sa il termin mai intai... :D
      Multumesc!

      Ștergere
  4. Oau un unicorn!:). Pai cum sa limitezi blogul? Nici nu stii cum intra cineva trist pe el si citeste si zambeste:) Ntz ntz ntz, nu sunt de acord deloc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ce draguta esti! Acum tu m-ai facut sa zambesc! Am vrut eu, dar nu ma indur caci pe langa cei care comenteaza mereu, care sunt cititori pe care ii stiu... simt eu ca mai sunt si unii care doar intra, citesc si sper eu ca pleaca multumiti.

      Ștergere
    2. Exact asta e descrierea mea: intru, citesc si...plec multumita, zambind. Mi-e greu sa comentez pt ca sunt pe telefon si n-am rabdare sa scriu. Dar sa stii ca am invatat multe de la tine si ma simt tare bine pe taramul tau aici.

      Ștergere
    3. Ce fericita ma fac cuvintele acestea!
      Uneori scriu asa banalitati... :))
      Daca zambiti, daca va place si daca va e de folos macar in mica masura inseamna ca blogul meu soricesc isi atinge scopul. :)

      Ștergere
  5. super pozele!
    Ia sa incerc sa fac si eu tortul :) -multumim de sugestie, inca una faina de la tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      De cate ori aud ca prinde la cineva o idee ce o pun pe blog tare ma mai bucur.

      Ștergere
  6. si sa ne scrii despre crema de vanilie + banane!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bananele taiate feliute. Fructul care ne place noua in torturi este banana deoarece este dulce si nu se simte diferenta mare de gust intre ea si crema, ca la portocale care parca se fac si mai acre in tort. Merge si ananasul.
      Crema de vanilie este o crema clasica ce o folosesc si la prajitura Alba ca zapada... de fapt cam la toate prajiturile cu crema deoarece ne place mult. Se poate transforma imediat in una de ciocolata daca ii adaugam cacao. Nu imi plac prafurile acelea din comert.
      Crema:
      1 l lapte, 8 linguri faina, cam 6-8 linguri zahar (depinde cat de dulce vrei), 200 g unt, esenta de vanilie. Se pun pe foc zaharul, laptele, esenta si faina si se invarte incontinuu pana fierbe si se ingroasa. Se da la o parte de pe foc si se lasa la racit. Cand este racita se adauga untul la temperatura camerei. Se invarte bine pana se incorporeaza.
      Eu uneori o mananc si fara sa ii pun foi. :))

      Ștergere
  7. Eu zic sa-ti bagi mintile-n cap, cum sa inchizi blogul? Oi fi tu intoarsa pe dos acuma, dar sigur o sa-ti treaca, hai nu baga in seama toate prostiile...
    Blatul ala m-a facut sa salizez. Asa o culoare... numai ouale de tara o pot da, dar acum ca zici ca ai pus si de rata, e si mai si...
    Leusteanul, stii cum il pun eu la congelator astfel incat sa nu se imprastie mirosul in tot congelatorul? Caut pungi groase. Dupa ce am tocat leusteanul, ma spal bine-bine pe maini, ca mirosul ramas pe maini se transfera pe punga, apoi bag leusteanul cu mare grija in punga, eventual cu o lingura astfel incat sa nu ating exteriorul. Leg punga, sau o lipesc cu scoci, ma spal iar pe maini (:)) si bag punga intr-o alta punga, pe care o sigilez/leg/ lipesc. Asa nu risc ca la iarna sa scot din congelator capsuni cu miros de leustean :))
    Spor la tricotat, crosetat, cusut, sau orice faci tu pe acolo :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O ratacire de moment...
      Acelea de rata au facut tot spectacolul.
      Dar ai treaba cu leusteanul acela, nu gluma :)). Eu nu prea tin fructe in congelator... am si acum de vreun an niste fructe pentru tarte cica. Nu l-am tocat fiindca tai din el asa congelat si l-am pus in pungute de-un kil subtirele.
      Multumesc! Si la tine mult spor!

      Ștergere
  8. Lumea zice ba ca una, ba ca alta..... eu astept poze cu Delta, cu pisica, cu blatul, cu salul...cu orice! Te citim sa stii, suntem cu ochii pe tine ! La multi ani pentru puiul vostru. Ana Ghinea

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti o bucatareasa iscusita, de ai reusit sa faci un blat asa frumos. Eu am avut o experienta urata cu blatul unei prajituri pe care o faceam destul de des, si ultima data a iesit o lipie...
    Nu inchide blogul, suntem multe care te citim cu placere.

    Salutari din nordul tarii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo nu... Bucatareasa iscusita nu sunt. Gatesc de nevoie si de putine ori de placere. E drept ca in ultimul timp am avut ceva mai multa placere fiindca am capatat un pic de incredere deoarece mi-a iesit ce am mai facut. Blatul a iesit ca am avut rabdare. Il voi mai testa si alta data sa vad daca a fost o intamplare sau chiar imi iese :))
      Te salut de aici din sud! Multumesc ca ai rupt din timpul tau pentru comentariu!

      Ștergere
  10. In primul rand: La multi ani lui Andrei, sa fie sanatos, sa aiba noroc si sa va bucurati de el! Blatul arata foarte bine, cred ca a fost si foarte gustos. L-ai insiropat cu ceva? N-am mai mancat o ciorba de peste ca lumea de ani de zile. Trebuie sa fac cumva sa ajung si eu cat mai curand in Delta. Cand sunt suparata si nu am chef sa scriu si eu vreau sa-mi inchid blogul, dar apoi ma uit in urma si imi trece. Nu-l inchide te rog, eu ma bucur de orice postare a ta. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumeeesc!
      Nu l-am insiropat. niciunuia din casa nu ne plac blaturile... ude, gen savarine. :)) Totusi de tinut minte ar fi ca ar fi mers niste ananas de la care sa traga un pic de suc, dar nu e obligatoriu. A tras umezeala de la crema destula din punctul nostru de vedere. astazi era si mai bun. :D
      Nu il inchid... A fost asa un gand nebunesc... la suparare. Blogul inseamna mult pentru mine... Voi cei care veniti aici insemnati mult pentru mine... Pupici!

      Ștergere
  11. Catrinel,te vreau inapoi stii tu unde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu se mai poate. Daca am facut un lucru nu ma mai intorc de la o ora la alta. Eu te astept cu drag aici ori de cate ori vei dori. Tot cu mare drag te astept sa vb pe Facebook daca ai sau pe mail black_moruna@yahoo.com. Eu pe blogul tau te voi vizita, dar acolo unde ma vrei eu nu imi mai gasesc loc'sorul. :)

      Ștergere
  12. Bine draga mea,tinem legatura.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur pentru bucuria ta, ca ti-a iesit frumos blatul - mie mi-e teama sa fac frisca, daca-ti poti imagina asa ceva :))
    Sa stii ca nici mie nu-mi place sa fie cineva cu mine in bucatarie (in afara de sotul meu, dar pe el nu-l pasioneaza gatitul, insa poate sta oricand cu mine, daca vrea), ma streseaza lucrul asta, uneori ma simt evaluata, iar eu am rostul meu, imi place mancarea gatita simplu, fara foarte multe dichisuri - cam astea sunt motivele si pentru care nu-mi place sa gatesc pentru musafiri, ma streseaza foarte tare gandul ca poate nu le fac mancarea buna, ca poate ei inghit cu noduri, am emotii chiar daca gatesc o reteta pe care am facut-o deja de zeci de ori.
    In privinta blogului am vazut ca te-au linistit celelalte fete, mai sus :* Mie nu mi-ar placea sa intru intr-o zi si sa nu te mai gasesc (eu intru mai rar), dar, in acelasi timp, respect si dorinta ta pentru ca blogul nu trebuie sa fie o sursa de neliniste sau incarcare negativa. Oricum ar fi, nu actiona imediat, ci mai lasa sa se aseze lucrurile in sufletul tau.
    Am vazut-o pe Lady in postarea precedenta, e tare frumoasa si ma bucur pentru ea ca acum iese si pe afara. Sa stii c-o sa-ti repet ce ti-am spus mai demult: pisi are ceva din trasaturile lui Andrei :)), iar mi s-a parut evident, deci ti-am zis. E dovada ca pisi a venit pe lume ca sa fie a lui Andrei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pot imagina fiindca si mie mi-e frica de anumite mancaruri. De exemplu nu fac ficatei. :))
      Exact... si eu am senzatia de evaluare, lucru ce ma face sa am emotii inutile. Nici cartofii parca nu mai stiu sa ii curat. M-am obisnuit sa gatesc in special peste pentru musafiri si nu imi mai este atat de greu fiindca le-a placut... Chiar s-a cunoscut ca le placea. :)
      Iti multumesc pentru sfat! Eu sunt o fire destul de impulsiva si cu greu ma opresc sa analizez.
      Am vazut multe animalute ce aveau din trasaturile stapanilor. Nu prea ii place ei de Andrei fiindca el isi doreste sa o tina in brate, iar ea desi o pisica alintata ce adora mangaierile, uraste sa o tii. In schimb din cand in cand se joaca foarte fain, sta sa fie mangaiata si periata de el. Eu ii ador nasucul si urechiusele roz, blanita alba...

      Ștergere
  14. La multi si fericiti ani lui Andrei! Chiar daca i-am mai facut urari, tot ii mai facem una! Sa se bucure de toate deliciile facute de tine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos blatul, mi s-a făcut si pofta :). Eu am o frica de făcut blaturi, mi se pare foarte sofisticat de făcut.
    Imi place foarte mult blogul tău, nu l-am descoperit de mult timp, insa ma înveselește, îmi crează o stare de liniște, de optimism, atunci când intru, chiar si o data pe săptămana. De obicei, dacă nu îmi place un blog, nu mai revin, de comentat nici nu poate fi vorba. Blogul tău mi-ar părea rău sa nu mai fie accesibil, sa nu il mai găsesc. Nu lua in seama comentariile, decât cele care îți fac bine (nu stiu cât este posibil, insa). De obicei oamenii comentează prin prisma propriei experiențe de viața, si nu întotdeauna putem rezona unii cu ceilalți, nu avem cum.. Dacă simți ca ai expus prea mult din viața personală, mai limitează din informații, dar nu ne lasă fără pozele cu pisi, bulgărele de zăpada! Glumesc! :) Ana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E primul meu blat. Tot de teama nu am facut pana acum, ci am cumparat. Voi mai incerca sa vad daca nu a fost doar norocul incepatorului. :))
      Ma bucur sa stiu ca iti place aici, ca revii mereu si iti faci timp pentru a-mi lasa cateva cuvinte. Multumesc!
      Nu va las fara bulgare... Va ramane blogul neschimbat. Cu atat mai mult acum dupa ce am vazut aceste reactii.

      Ștergere