miercuri, 11 ianuarie 2017

Si ieri...

...am decis sa ies iar din casa. De data aceasta am ales directia opusa si am iesit muuult din sat. Imi lipseste teribil prietena mea cu care faceam aceste plimbari, dar m-am multumit sa iau cainele mic cu mine.

          Pe mine nu ma sperie izolarea aceasta si din postura in care ma aflu pot zice ca imi si place. Dintotdeauna mi-au placut sloiurile cum curg, fosnetul pe care il fac cand trec pe langa maluri, linistea de pe Dunare, albul de peste tot. Stiu ca pentru altii situatia nu este deloc asa. De la Sf. Gheorghe s-a plecat noaptea cu niste microbuze si jeepuri pana la Sulina. S-a innoptat acolo si a doua zi dis de dimineata oamenii au plecat cu o nava, care nu este destinata pasagerilor. Erau aproape 200 asa ca mare parte din ei au fost nevoiti sa stea pe afara si doar vara acest lucru ar putea fi distractiv... Au ajuns totusi cu bine si asta e cel mai important. La noi e inca bine. Daca vrei neaparat sa pleci din localitate reusesti cu greu, dar...reusesti, insa daca nu e musai mai bine stai cumintel la caldurica. Magazinele inca se aprovizioneaza, iar eu daca am ceva in congelator, faina, drojdie si malai nu ma ingrijorez. Andrei inca e la Tulcea. Fix in ziua in care trebuia sa vina acasa drumurile s-au inchis. Oricum scolile nu sunt deschise, iar el se bucura fiindca a prins cateva zile de sanius.
          
          Pe drumul luuung si alb ce se asternea in fata mea era atata liniste! E uimitor cat de mult te poate linisti scartaitul monoton al zapezii sub talpile bocancilor si cum cateva raze de soare iti dau senzatia de cald chiar daca afara sunt -15 grade. Mare parte din drum m-au insotit pitigoi pieptosi si galbiori, tasneau fazani de unde nu te asteptai si la un moment dat mi-a dat ceva emotii un porc mistret. Cu fotografiatul a fost mai greu caci se tot bloca aparatul de la frig asa ca vietatile le ratam de cele mai multe ori. Nu a durat foarte mult plimbarea...doar vreo doua ore :)) Dupa doua ore prin zapada cainele se grabea teribil spre casa si cand a ajuns  a dormiiiit toata dupa amiaza, dar eu eram plina de energie si as fi luat-o de la capat daca nu se insera.  Astazi e un pic inchis...nu e soare, dar nu bate vantul si ar trebui sa profit de acest lucru, dar parca nu am pornire. Ma duc pe la sot prin garaj ca poate imi da el un imbold...
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu